www.marinen.no

FKKIS

 

Finse – Haugastøl: Vår første treningstur.

21.01.2008 18:48 (lokal tid)

23.-25.11.2007: En travel jobbuke var over og helga lå nok en gang foran oss. Vi skulle gjennomføre vår første treningstur sammen, men klokka 2200 fredagskveld befant vi oss fortsatt på sushi restaurant i byen. Vi trodde vi hadde god tid til toget gikk fra stasjonen i Bergen, men likevel endte det med at vi ikke rakk butikken før toget gikk. Noe som resulterte i litt alternativ turkost i pulken. Vel, Narvesens rekesmørbrød smakte ikke så verst som frokost, bare rekene ikke hadde vært frosset…

 

På toget ble vi enige om å finne en teltplass rimelig kjapt etter å ha ankommet Finse stasjon, men da vi stod på perongen 1222 moh kl 0130 natt til lørdag 24.november, så vi på hverandre med den samme glød i øynene; vi kunne ikke legge oss NÅ! Foran oss lyste månen opp det hvite vinterlandskapet på en måte som gjorde hodelykten overflødig og vinden hadde gått å lagt seg.

 

Vi la i vei spente på å teste ut pulkene vi hadde fått låne for anlendningen. Gleden over å tråkke i nysnø gjorde at behovet for søvn for lengst var fortrengt. Planen var å bruke helgen fra Finse til Haugastøl, langs sørsiden av Hallingskarvet. Metrologene hadde meldt et lavtrykk inn fra vest, så det var bare å utnytte denne unike sjansen. Klokken fem om morgenen bestemte vi oss for å campe, etter å ha fablet om å gå til vi fikk se soloppgangen. I ti tiden var vi klare for frokost. Det ble en kort natt, men lavtrykket hadde likevel rukket å komme mens vi lå i posen. Det lå an til en litt guffen dag. Etter fire timers gange med snødrev, vind og begrenset sikt bestemte vi oss for å campe tidlig og heller få en lang kveld i teltet. Mellom vannsmelting og mat brukte vi tiden til å diskutere og notere ned dagens ideer og tanker omkring ”den store turen”. Skal vi satse på telt med to fortelt; en ren og en skitten side bokstavlig talt (!), hvordan løse problemet med kalde tær? Tisseflaske et must! Ullboksere mm.

 

Søndagen våknet vi opp til delvis klart vær. Siste etappen til Haugastøl ble vel ingen ”sjarmøretappe” akkurat (det sørget kombinasjonen: stein, nedoverbakke og pulk for), men turgleden var upåklagelig. Det slo meg at som team har vi en fellesnevner: den samme spontant, litt naive, gleden over å være i naturen. Det kommer sikker godt med.

 

På Vesle Tungevatnet dro vi fram skiseilet. Den sterke vinden dro hardt i en litt ukontrollert og uerfaren skiseiler. Bjørg fikk sin ilddåp noe som endte med et linesurr uten like, men begge var vi enige om at dette er noe vi ønsker å ta med oss videre i planleggingen. På Grønland vil pulkene våre veie 2-3 ganger så mye som nå, så nytte i forhold til vekt må vurderes nøye. I motbakkene ble vi minnet på den tøffe starten som venter oss opp brefallet på Østgrønland. Da ønsker vi ikke et gram for mye…

 

De siste 4 km til Haugastøl fulgte vi Rallarveien. Vår første treningstur var over, men motivasjonen enda større for å ta fatt på vårt ”lille, store prosjekt”.

 

Camilla 25.11.2007


Kart

Kartet er sentrert der vi er akkurat nå! Trykk på symbolene for mer informasjon
Trykk her for stort kart

Kommentarer

Kommentar fra tonje camilla
Postet 21.01.2008 , 08:34

dere hadde jo kommet lengre enn jeg hadde ventet på siden. så bra! gleder meg til å følge med her, med bildet av arbeidskroken deres ferskt i minne;)

Kommentar fra Robert Christensen
Postet 07.09.2008 , 01:21

Jeg ønsker jer begge tillykke med hjemkomsten, det var meget bravt,
Kun 26 dage.
Det var rigtigt rart at lære jer at kende,god vind i fremtiden.
KH. Robert.

Skriv en kommentar