www.marinen.no

FKKIS

 

Vikafjell

06.02.2008 13:10 (lokal tid)

19.-20.01.08. Andre helgen i januar lå an til å bli en aldeles fantastisk vinterhelg på vestlandet. På radio og aviser ble det holdt rene propagandaoppslag for å få folk ut i vinterfjellet. Vi òg lot oss lokke.

Turen gikk til Vikafjell og målet vårt var å teste ut telt og de nye pulkene vi har fått tak i. Etter mye rådføring med diverse kilder, har vi nå endt opp med å kjøpe såkalte parisbrett. Fordelen med disse røde akebrettlignende plastbrettene er; pris, vekt og de skal visstnok gli bra (her er dog ikke våre kilder helt entydige). Før avreise ble pulkene fylt med vektskiver og manualer i tillegg til ekstra bagasje, slik at hver av oss dro rundt 60kg. Vi var nå klare for å bli noen lunde realitetsorientert på hvordan det føles å trekke omtrent sammen kroppsvekt.

Telt har vi ikke helt bestemt oss for enda, men til denne turen hadde vi lånt oss et Hilleberg Tarra tomannstelt som vi så fram til å teste. Fordelen med Tarra er enkle løsninger som gjør det lett å sette opp i mye vind, ulmpen er at du kan kjøpe 2 telt for samme prisen…

Følgende ”lessons identified” tar vi med oss i den videre planleggingen:

-Taudrag med strikkfjæring må moddes for å bli enda mer robust.

- Hoftebeltet bør polstres for å unngå gnagsår og vond hoftekam. Vi bør også gjøre en jobb i forkant med å prøve å fylle oftebeltet bedre…

-  Nalgenflaske i polstret beholder holder bedre på varmt vann enn en ziggflaske på kropp.

- Vi må ha en bedre løsning på pakking av pulkene. Poser/trekk og kraftigere stropper (bilstropper skal visst være tingen)

- Med kald vind i ryggen blir vi kalde på baken. Lurer på å legge inn liggeunderlagstoff i buksebaken.

- Vindsekken er kjekk å ha til lunsjpausen

- Vi fant en grei måte å gå sammen om to pulker på dersom det skulle bli tungt i oppoverbakke.

-Må ha nok sukker i frokostblandingen!

-Vi var veldig fornøyd med teltet på turen, men har ikke helt bestemt oss enda.

 


 

 

 


Kart

Kartet er sentrert der vi er akkurat nå! Trykk på symbolene for mer informasjon
Trykk her for stort kart

Kommentarer

Kommentar fra mamma
Postet 20.02.2008 , 10:41

Hva med blåbærsuppe/fruktsuppe istedet for sukker i frokostblandingen? Bedre smak og mer variasjon og ingen vektforskjell. Kan også anbefale å bruke tørrmelk, rosiner og nøtter i denne, da blir den mer næringstett.

Kommentar fra tonje camilla
Postet 20.02.2008 , 02:11

hva med maltodekstrin?? kan det kanskje være noe å ha med i tillegg?

Skriv en kommentar