Forberedelser

”Seier venter den som på forhånd har alle sakene i orden
- Folk kaller det for hell
Nederlag er sikret den som ikke i tide har truffet de nødvendige forhåndsregler
- Det kalles uhell”
                                                                                                                                           (Roald Amundsen)
 
Vi har kommet et godt stykke i planleggingen, men fortsatt gjenstår masse. Gode kontakter har vært alfa omega å ha. Prøver å skissere ”gangen i det” så langt.
 
Tillatelse
For å krysse innlandsisen, må vi få godkjenning av Dansk Polar Center. Tillatelsen lastes ned på DPCs hjemmeside: www.dpc.dk. ("Application form for sport expeditions in Greenland"). Søknaden må være DPC i hende seinest 3 mnd før planlagt avreise. Egne skjema for nødradio, satelittelefon og våpentillatelse må fylles ut og sendes inn seinest 3 uker før start. Den endelige godkjenningen får vi ikke før vi er innom politiet på Grønland for kontroll av utstyr og mat rett i forkant av turen.
 
Det er forbudt å krysse fra 15. okt til 1. april (best i mai-juni og august). Man må være minst to personer. Etter turen må man melde fra til politiet.
 
Forsikring
DPC gir ingen tillatelse uten at vi har tegnet en SAR- og ambulanse forsikring som tilfredsstiller deres krav. Vi bruker ”Kalaallit forsikring”, et grønlandsk forsikringsselskap som er underlagt IF Danmark. Søknad kan lastes ned her: http://www.if.gl/. Denne må være DPC i hende 3 uker før avreise.
 
Selskapet gir ikke forsikring for ”ekspedisjoner som starter eller slutter i Kangerlussuaq i sidste uge af juli frem mot første uge av august. Dette skyldes at iskanten i Kangerlussuaq – grundet smeltevann – på dette tidspunkt er ekstremt vanskelig at forcere”
 
Logistikk
For oss er det mest gunstig å benytte oss av båt til forsendelse av utstyr. Royal Arctic Line,
www.ral.gl/, har to skip som seiler til Tasiilaq, èn om våren og èn om høsten. Det betyr at vi må sende det meste av utstyret vårt godt over en måned før vi ankommer selv. RAL krever at vi fremviser en kontakt på Grønland som kan ta hånd om utstyret når det kommer. SAS Cargo er også et alternativ.
 
Transport
Planen er å fly med SAS fra Oslo til Reykjavik. Deretter Airgreenland, www.airgreenland.com, til Kulusuk og videre med helikopter fra Kulusuk til Tasiilaq. I Tasiilaq ordner vi båttransport til brekanten, Nagtivit. Fra Kangerlusuaq tar vi Airgreenland til København.
 
Overnatting
Vi har booket oss inn hos Robert Christensen som holder til ca 500m fra flyplassen i Tasiilaq. www.clubverl.dk.
  
                
 
Nyttig lesestoff
 
”På ski over Grønland” av Fridtjof Nansen
En klassiker som bør sies å være pensum. Den dramatiske ferden inn skruisen for å nå østkysten, myten om at det fantes noe der inne på isen, eskimoene, strabasene, ”det var tider det…”
 
”Nå er det din tur” av Odd Harald Hauge og Lars Ebbesen
Hvitserk har mange års erfaring med slike grønlandsturer og gir deg gode tips om alt fra utstyr, mat, organisering osv.
 
”Grønland på langs” av Jon Michelet
Rune Gjeldnes og Torry Larsen gikk Grønland på langs i 1996. De var de første til å hoppe i fallskjerm over innlandsisen, rapellere ned til sjøen, padle mot Grønlands sydspiss for så å entre platået og gå det som den gang var verdens lengste skitur til nordspissen av Grønland, nesten 3000 km. Boka er muntlig og underholdende skrevet og trekker inn en del Grønlandshistorie.
 
”På nåde over Antarktis – Verdens lengste skitur” av Rune Gjeldnes
I 2005 gikk Rune Gjeldnes den lengst mulige ruten over Antarktis, 4804 km. I tillegg til gode skildringer, er boka utstyrt med en detaljert ustyrsliste bakerst. I tillegg kommer nyttig informasjon om ernæring og mange gode tips å ta med seg.
 
”En afrikaner på Grønland”
av Tètè-Michell Kpomassie
Boka handler om en afrikaners skildring av Grønlands dagligliv, tradisjon og levesett på 1960-tallet. En morsom bok. Absolutt verd å lese.
 
”Turen går til Grønland”
En reisehåndbok med alt du trenger å vite for et opphold på Grønland.
 
 I tillegg kommer selvsagt all info som finnes på nett…
          
 
Mat

Vi har med oss mye energirik mat i pulken. Blandt annet har vi bakt Loganbrød og laget "energikake", dette er en viktig del av lunsjmaten. Mye av middagene undervegs er frysetørket "Dry tech"/Real turmat, men vi har også noen ekstra gode egenkomponerte måltider. Dette er tørket kjøtt og grønsaker tilsatt i en gryterett. Vi har laget en liten guide om hvordan slike måltid blir laget, samt oppskriftene på loganbrødet og energikaka. Dette finner du her:
http://greenlandEast2West.com/wp-content/uploads/Energirik_mat_i_pulken.pdf
 
 Utstyr
Kommer…